20141105_135246

File de pãstrãv cu sos de smântânã şi ciuperci

Un fel de bazã uşor de făcut din file de pãstrãv potrivit pentru orice moment special din viaţa noastrã.

 

 

Ingrediente:

  • File de pãstrãv (180g)
  • Ciuperci Champignon (30g)
  • Smântânã – 32% (70g)
  • Sare (2g)
  • Piper (1g)
  • Ulei de mãsline (30ml)
  • Vin alb (50ml)
  • Lime (50g)
  • Mãrar (10g)
  • Tarhon (1g)

Preparare

Se încălzește cuptorul la 180° C/gaz ¼. Fileul de pãstrãv se curãţã şi se dezoseazã, se condimenteazã cu sare și piper dupã care se ruleazã şi se prinde cu o scobitoare.Se stropeşte cu puţin ulei de mãsline şi suc de lime şi se dã la cuptor pentru 15 min.

În timp ce se rumeneşte pãstrãvul, se spalã ciupercile şi se trag la tigaie cu smântânã, tarhon, sare şi piper.

Se așeazã sosul de ciuperci cu smântânã peste fileul de pãstrãv şi se mai ţin la cuptor încã15 min.
Se serveşte cald alãturi de un pahar de vin alb.

Poftă bună!