file-de-pastrav

File de pãstrãv pe pat de cartofi cu mãrar şi capere

Un fel de bazã special, uşor de făcut, cu file de pãstrãv proaspăt, ierburi aromatice, capere şi cartofi natur cu mãrar. Se serveşte cald alãturi de un pahar de vin alb.

Ingrediente:

  • File de pãstrãv
  • Cartofi
  • Unt
  • Capere
  • Lămâie
  • Mărar
  • Piper negru măcinat
  • Ulei de măsline

Fileul de pãstrãv se taie in jumãtãţi , se condimenteazã din belşug, se trece prin fainã şi se prãjeşte în tigaie cu puţin ulei. Sosul din ulei de mãsline, suc de lămâie, capere, sare şi piper se toarnã peste pãstrãv. Cartofii se fac natur şi se asezoneazã cu mãrar.

Se monteazã pe farfurie fileul de pãstrãv pe pat de cartofi, se orneazã cu peştişori din morcov şi roşii cherry. Se serveşte cu un pahar de vin alb alãturi.

Poftă bună!