Fotodigi - Motel Bucium 1 Martie - 44

Somon Tartar

Un aperitiv special, uşor de făcut, cu somon proaspăt şi afumat, ierburi aromatice, capere, cippolino şi zeamă de lămâie. Se serveşte cu felii de pâine prăjită, cu chipsuri tortilla sau pe frunze de andive.

Ingrediente:

  • Ardei gras roşu
  • Capere
  • Castraveţi Fabio
  • Ceapă roşie
  • Cippolino
  • Iaurt
  • Icre Somon
  • Lămâie
  • Mărar
  • Piper negru măcinat
  • Somon Fume şi proaspat
  • Ulei de măsline
  • Unt

Taie somonul proaspăt şi somonul afumat în cubuleţe, pune-l deoparte, acoperă-l şi pune-l la frigider. Taie mărunt ceapa roşie şi cippolino, mărarul, caperele şi pune-le într-un bol, toarnă peste ele zeama de lămâie, iar apoi adaugă somonul.

Chiar înainte de a servi tartarul taie câteva cubuleţe de roşii, pune sare şi piper, puţin ulei de măsline şi amestecă-le.

Aşează tartarul într-o formă cilindrică , pune o linguriţă de iaurt rece şi cremos, presară cubuleţele de roşii date prin uleiul de măsline şi preparatul este gata.

Poftă bună!