20141010_151424Mușchi de vită cu nuci și rucola

Un fel de bazã uşor de făcut din muşchi de vită cu nuci și rucola, potrivit pentru orice moment special din viaţa noastrã.

 

 

 

Ingrediente:

  • Mușchi de vitã 220 g
  • Miez de nucã 30 g
  • Rucola 50 g
  • Sare 2 g
  • Piper 1 g
  • Ulei de mãsline 30 ml
  • Vin roșu 50 ml
  • Sos soia 20 ml
  • Morcov 20 g

Mod de preparare

1) Se încălzește cuptorul la 180° C/gaz 1⁄4. Mușchiul de vitã se fasoneazã, se porṭioneazã și se condimenteazã cu sare și piper. Se încinge uleiul de mãsline într-o tigaie și se trage mușchiuleṭul de vitã câte un minut pe fiecare parte. Se transferă într-o tavă și se adaugã vinul roșu și sosul de soia și se dă la cuptor minimum 20 min.

2) În timp ce se coace friptura, se spalã rucola și morvocul. Se scurge, se face șoc termic sub jet de apă rece sau în apă cu gheață (astfel își va păstra culoarea vie și textura crocantă), apoi se scurge din nou.

3) Se așeazã mușchiuleṭul de vitã pe patul de rucola și se orneazã cu feliuṭe de morcov.

 

Poftă bună!